Türk Mutfağı
Yöreden yöreye farklılaşan lezzetleri barındıran yeme-içme biçimleri, özel gün, kutlama ve törenlerde ayrı bir anlam hatta kutsallık taşır. Türk Mutfağı, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye ve vejetaryen mutfağına kaynaklık edebilecek örnekleri barındırmaktadır.
Avrupa Mutfağı
Avrupa’daki yemek kültürü ülkeden ülkeye farklılık gösterir, ancak Avrupa mutfaklarını örneğin Asya’dan ayıran ortak özellikler vardır. Mutfaktaki en büyük nişasta kaynağı buğday ununun yanı sıra çeşitli çeşitlerde köfte, makarna ve hamur işleridir. Avrupa’daki çoğu ülke sosları ve baharatları çeşni ve aksesuar olarak kullanır.
Uzakdoğu Mutfağı
Uzakdoğu mutfağı Çin, Kore, Japonya, Tayland ve Bangkok’u içine alan geniş bir kültürdür. Temelini pirinç ve çorbaların oluşturduğu bu mutfakta ana felsefe az malzemeyi en iyi şekilde değerlendirmektir. Süt ve süt ürünleri neredeyse hiç kullanılmamaktadır. Buna karşın besin çeşitliliği oldukça fazladır. Tropikal meyveler (mango, hindistan cevizi gibi), deniz ürünleri, çeşitli hayvan etleri (dana, domuz, ördek, tavuk, koyun), soya ürünleri, kuşkonmaz ve bambu kamışı gibi örnekler verilebilir.
Tex-Mex
Tex-Mex adı Texan (Teksaslı) ve Mexican (Meksikalı)’dan gelir, Tejanos mutfak yaratımlarından kaynaklanan Amerikan mutfağı ve Meksika mutfağının birleşimini açıklayan bir terimdir. Bu Kanada’nın yanı sıra ülkenin geri kalanına Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırda olan Teksas gibi eyaletlerden ve diğerlerinden yayıldı.
Hint Mutfağı
Genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır.
Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Tavuk eti ağırlıktadır. “Köri”ler yemeğe göre değişiklik sergilemektedir. Örneğin bir tavuk ya da bir sebze yemeğinin “köri”si farklı olabilir. Genelde yemeğin sosunda “gravy” ya da “köri” denilmektedir. Diğer bütün yemekler gibi bunun adı bölgeden bölgeye değişebilmektedir.