Bakırlıoğlu Gıda
Lezzet profesyonellerine tedarik çözümleri
0 232 459 77 41 - 42

RAVIFRUIT İZMİR BÖLGESİ TEK YETKİLİ SATICISI

Ravifruit tüm ürünlerini tedarik için;

İLETİŞİM

BİRAZ SİHİR EKLEYİN

Bir dünya lezzet devi partnerlerimiz arasında.

SİPARİŞ VER

NUTELLA

Profesyonellerin tercihi

SİPARİŞ VER

Dr.OETKER

Tüm ürünlerini tedarik için

SİPARİŞ VER
Türk Mutfağı
Türk Mutfağı

Yöreden yöreye farklılaşan lezzetleri barındıran yeme-içme biçimleri, özel gün, kutlama ve törenlerde ayrı bir anlam hatta kutsallık taşır. Türk Mutfağı, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye ve vejetaryen mutfağına kaynaklık edebilecek örnekleri barındırmaktadır.

Avrupa Mutfağı

Avrupa’daki yemek kültürü ülkeden ülkeye farklılık gösterir, ancak Avrupa mutfaklarını örneğin Asya’dan ayıran ortak özellikler vardır. Mutfaktaki en büyük nişasta kaynağı buğday ununun yanı sıra çeşitli çeşitlerde köfte, makarna ve hamur işleridir. Avrupa’daki çoğu ülke sosları ve baharatları çeşni ve aksesuar olarak kullanır.

Avrupa Mutfağı
Uzakdoğu Mutfağı
Uzakdoğu Mutfağı

Uzakdoğu mutfağı Çin, Kore, Japonya, Tayland ve Bangkok’u içine alan geniş bir kültürdür. Temelini pirinç ve çorbaların oluşturduğu bu mutfakta ana felsefe az malzemeyi en iyi şekilde değerlendirmektir.  Süt ve süt ürünleri neredeyse hiç kullanılmamaktadır. Buna karşın besin çeşitliliği oldukça fazladır. Tropikal meyveler (mango, hindistan cevizi gibi), deniz ürünleri, çeşitli hayvan etleri (dana, domuz, ördek, tavuk, koyun), soya ürünleri, kuşkonmaz ve bambu kamışı gibi örnekler verilebilir.

Tex-Mex

Tex-Mex adı Texan (Teksaslı) ve Mexican (Meksikalı)’dan gelir, Tejanos mutfak yaratımlarından kaynaklanan Amerikan mutfağı ve Meksika mutfağının birleşimini açıklayan bir terimdir. Bu Kanada’nın yanı sıra ülkenin geri kalanına Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırda olan Teksas gibi eyaletlerden ve diğerlerinden yayıldı.

Tex-Mex
Hint Mutfağı
Hint Mutfağı

Genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır.

Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Tavuk eti ağırlıktadır. “Köri”ler yemeğe göre değişiklik sergilemektedir. Örneğin bir tavuk ya da bir sebze yemeğinin “köri”si farklı olabilir. Genelde yemeğin sosunda “gravy” ya da “köri” denilmektedir. Diğer bütün yemekler gibi bunun adı bölgeden bölgeye değişebilmektedir.

UZAKDOĞU ÜRÜNLERİ KATALOĞUMUZ YAYINDA...
Asya Mutfağı Ürünlerimizin detaylarına ulaşmak için katoloğumuzu inceleyebilirsiniz.